top of page

SPORTWETENSCHAPPEN

 Derde graad doorstroom - domeinoverschrijdend 

 Wat? 

In deze studierichting leer je een fysiek actieve en sportieve ervaringswereld in een breder perspectief te plaatsen. Hierbij ligt de focus op onder meer toegepaste wetenschappen zoals functionele anatomie, biomechanica, (cellulaire) inspanningsfysiologie, trainingsleer, motorisch leren en (sport)voedingsleer. Je leert om je eigen technische en tactische bewegingsspecifieke competenties vanuit een breed aanbod aan bewegings- en sportactiviteiten te optimaliseren.

Iets voor jou? 

Ben je nieuwsgierig naar vraagstukken rond beweging en sport in relatie tot de mens en de mens in de maatschappij? Ben je bereid om aan je eigen technische en tactische bewegingsspecifieke competenties te werken? Vind je het boeiend om sportactiviteiten te linken aan toegepaste wetenschappen? Dan is dit de juiste richting voor jou! 

 

Wat na het secundair? 

De studierichting Sportwetenschappen is gericht op een brede waaier aan opleidingen in het hoger onderwijs waar natuurwetenschappen, in het bijzonder ‘mens en gezondheid’, centraal staan, zoals biotechniek, beweging- en revalidatiewetenschappen, farmaceutische wetenschappen.

Klik op onderstaande knop om de lessentabel te bekijken.

bottom of page