top of page
solidariteitsfonds logo_edited.jpg

SOLIDARITEITSFONDS ATHENEUM GO! GEEL

Geef een van onze leerlingen een onvergetelijke ervaring cadeau.

Het leven is de voorbije periode behoorlijk wat duurder geworden. Dat merken we niet alleen in de winkel of aan de pomp, maar ook op school. Meer en meer gezinnen van leerlingen uit onze school hebben het al eens moeilijk om schoolmateriaal aan te kopen of mee op GWP te kunnen. Als schoolraad hebben we daarom besloten om samen met de school een solidariteitsfonds op te richten specifiek voor onze leerlingen die hulp nodig hebben. Een fonds dat ervoor kan zorgen dat elke leerling dezelfde kansen krijgt en dat leerlingen zelf kunnen focussen op hun toekomst, zonder zich schuldig te moeten voelen over hun financiële impact.


Wat is een solidariteitsfonds?

Een solidariteitsfonds is een geldreserve die wordt aangesproken wanneer een leerling een school gerelateerde nood heeft die niet op een andere manier kan verholpen worden. Hiermee zorgen we voor meer integratie in het schoolgebeuren, voor gelijke kansen die onafhankelijk zijn van de thuissituatie.


Kan ik helpen?

Het solidariteitsfonds is weinig waard als er geen geld inzit. Je kan onze acties steunen, een vrije gift doen of je online aankopen via de Trooperpagina van de school te doen. Alle inkomsten die via Trooper binnenkomen worden gebruikt voor het solidariteitsfonds.

Vrije gift

Wil jij graag een leerling uit onze school helpen om zijn/haar zorgen even te vergeten?

Stort dan je bijdrage op het nummer BE76 0682 3307 8495 met vermelding van 'solidariteitsfonds'.

Je kan ook de QR-code hiernaast scannen met je Payconic app en zo een bedrag naar keuze overmaken.

Momenteel is het niet mogelijk om fiscale attesten uit te reiken.

Trooperpagina Solidariteitsfonds

Je kan het Solidariteitsfonds van Atheneum GO! Geel het hele jaar door financieel steunen wanneer je online shopt, zonder dat het jou ook maar één cent extra kost. Gewoon door eerst via https://www.trooper.be/nl/trooperverenigingen/gogeel te passeren en daar door te klikken naar één van de meer dan 1.000 webshops die ons met veel plezier een stukje van jouw aankoopbedrag schenken. Dankzij jouw aankopen bij Bol.com, Booking.com, JBC, Krëfel, Torfs,… zamelden we in de voorbije jaren al meer dan 2500 Euro in!

 

Het is heel eenvoudig, en erg effectief:

 

Acties

​Ook als je geen bijdrage kunt of wenst te storten, kan je toch nog mee met ons op zoek gaan naar een andere manier om te helpen. We zijn volop in overleg om acties op te starten om grote of kleine bedragen op te halen. Heb je zelf nog een fantastisch idee of wil je graag mee een actie op poten zetten? Stuur even een Smartschool mailtje naar Inge Baeyens en je krijgt sowieso een antwoord.Ik heb zelf hulp nodig. Waar kan ik terecht?
In onze school vind je altijd een luisterend oor bij financiële moeilijkheden. Neem contact op met het economaat. Zij zoeken met jou steeds een oplossing op maat. Je staat er zeker niet alleen voor.

solidariteitsfonds.jpg
bottom of page