top of page

WETENSCHAPPEN - WISKUNDE

Derde graad doorstroom - domeinoverschrijdend

 Wat? 

In de richting Wetenschappen-Wiskunde leer je theoretische en abstracte leerinhouden te verwerken. Je maakt een diepgaandere studie over differentiaal- en integraalrekening, algebraïsche structuren en ruimte meetkunde. Naast een brede algemene vorming, een pakket gevorderde wiskunde, krijg je ook een pakket gevorderde exacte wetenschappen. Je benadert de wetenschappelijke leerstof op een brede, onderzoekende en verdiepende manier en leert met een wiskundige, wetenschappelijke en onderzoekende houding naar de maatschappij en hun omgeving kijken. 

Iets voor jou? 

Ben je nieuwsgierig naar vraagstukken m.b.t. levende en niet-levende materie en energie? Ben je geïnteresseerd in de diepere wiskundig-wetenschappelijke verklaring van fenomenen, processen en maatschappelijke aspecten? Neem je graag een onderzoekende houding aan? Los je graag complexe problemen op? Houd je van logisch denken en schrikt abstracte theorie je niet af? Dan is de richting Wetenschappen-Wiskunde helemaal jouw ding! 

 

Wat na het secundair? 

Wetenschappen-Wiskunde is gericht op een brede waaier aan opleidingen in het hoger onderwijs waar exacte wetenschappen en/of wiskunde centraal staan, zoals architectuur, biomedische wetenschappen, industriële wetenschappen, gezondheidswetenschappen, (dieren)geneeskunde en tandheelkunde.

 

Klik op onderstaande knop om de lessentabel te bekijken. 

bottom of page