top of page

MODERNE TALEN

Derde graad doorstroom - domeinoverschrijdend

 Wat? 

In de studierichting Moderne talen verdiep je in de eerste plaats je communicatievaardigheden in het Engels, Frans en Nederlands. De extra vreemde talen zijn Duits en Spaans. Deze studierichting daagt je uit om je te verdiepen in de verschillende aspecten van taalkunde: pragmatiek, sociolinguïstiek, taalsystematiek, taalverwerving- en ontwikkeling en literatuur. Daarnaast maak je ook alvast kennis met enkele aspecten van het wetenschapsdomein communicatiewetenschappen: hoe werken communicatie en media, welke invloeden spelen er … 

 

Iets voor jou? 

Heb je een grote interesse in taal en cultuur in het algemeen? Vind je het leuk om verschillende talen te spreken, wil je weten hoe communicatie werkt en je eigen communicatieve vaardigheden aanscherpen. Vind je het fascinerend om te zien wat de invloed van taal op cultuur en samenleving is? Dan heb je in Moderne talen je ideale studierichting gevonden! 

Wat na het secundair? 

De studierichting Moderne talen is gericht op een brede waaier aan opleidingen in het hoger onderwijs waar talen en taalwetenschappen centraal staan, zoals taal-en letterkunde, politieke en sociale wetenschappen, global communication, communicatiemanagement en journalistiek. 

Klik op onderstaande knop om de lessentabel te bekijken.

bottom of page