top of page

ELEKTROTECHNIEKEN

Derde graad dubbele finaliteit – domein STEM

Wat?

In de studierichting elektrotechnieken leer je leerinhouden uit de toegepaste elektriciteit en elektronica functioneel integreren in competenties die belangrijk zijn bij elektrotechnische en industriële technische installaties. Je voert daarom handelingen uit zoals monteren en aansluiten van machines, motoren, (elektro-)pneumatische componenten, PLC’s en onderhoudswerken aan industriële installaties.

 

Iets voor jou?

Ben je geïnteresseerd in industriële en residentiële/tertiaire elektriciteit?  Ben je bereid om de evolutie in automatisatie bij te houden? Ben je nieuwsgierig naar technologische oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken? Word je getriggerd om zelf oplossingen te ontwerpen en eigen ontwerpen te realiseren? Dan ben jij vast en zeker een leerling Elektrotechieken.

 

Wat na het secundair?

De studierichting Elektrotechnieken is een studierichting in de dubbele finaliteit, gericht op een specifieke waaier aan opleidingen in het hoger onderwijs waar industriële elektriciteit centraal staat. De leerlingen hebben na de derde graad één of meerdere beroepskwalificaties behaald. Op basis van deze beroepskwalificatie(s) is een intrede op de arbeidsmarkt eveneens mogelijk.

Klik op onderstaande knop om de lessentabel te bekijken.

bottom of page