top of page

ELEKTRISCHE INSTALLATIES

Derde graad arbeidsmarkt – domein STEM

Wat?

De studierichting Elektrische installaties richt zich op doorstroom naar de arbeidsmarkt. Je gaat aan de slag met het plaatsen van nieuwe elektrische installaties in woningen of gebouwen of je onderhoudt en renoveert bestaande installaties.  Je leert over allerhande elektrische machines, elektronische sturingen en regelkringen, hoogspanningsinstallaties en meettechnieken. Je zal handelingen uitvoeren zoals het monteren en aansluiten van elektrische en industriële componenten (motoren, machines, PLC, elektropneumatische sturingen).

 

Iets voor jou?

Heb je interesse in het bouwen van nieuwe elektrische installaties? Wil je fouten opsporen in elektrische apparaten of elektrische stroomkringen? Heb je een passie voor het opmaken van eenvoudige automatisaties? Ga je graag praktisch aan de slag tijdens je stages? Dan is deze richting op jouw lijf geschreven!

 

Wat na het zesde jaar?

In de arbeidsgerichte finaliteit heb je de keuze om je verder te kwalificeren in je veld of om te starten op de arbeidsmarkt.

 

Je wil gaan werken

Je kan onder andere aan de slag als elektricien, bordenbouwer of technicus elektriciteit. Je behaalt namelijk de beroepskwalificatie voor elektronisch installateur!


Je wil verder studeren.

Er zijn verschillende mogelijkheden:

 

  • Se-n-Se (7e jaar) in je studiegebied, zoals Technicus industriële Elektriciteit

  • Graduaatsopleidingen

  • Se-n-Se voorbereiding hoger onderwijs (Indien je slaagt, heb je toegang tot bacheloropleidingen)

Klik op onderstaande knop om de lessentabel te bekijken.

bottom of page