top of page

BIOTECHNOLOGISCHE
EN CHEMISCHE TECHNIEKEN

Derde graad dubbele finaliteit - domein STEM

Wat?

Biotechnologische en chemische technieken is een theoretisch-praktische studierichting. De leerlingen ontwikkelen een wetenschappelijk-theoretische basis in o.a. chemie en biologie. Via labowerk en procestechnieken worden vaardigheden ontwikkeld van laboratoriumassistent, labotechnisch medewerker en operator in de voedings- chemische en farmaceutische industrie.

 

Iets voor jou?

Heb je interesse in biochemische processen en mogelijke biotechnologische en maatschappelijke toepassingne hiervan? Ben je nieuwsgierig naar wetenschappelijke vraagstukken met betrekking tot milieu, voeding, gezondheid en ecologie? Neem je graag een onderzoekende houding aan en ga je graag proefondervindelijk aan de slag? Werk je graag in een labo-omgeving? Dan is deze richting iets voor jou!

 

Wat na het zesde jaar?

De studierichting bereidt je voor op een specifieke waaier aan opleidingen in het hoger onderwijs waar biologie, chemie en /of biotechnologische technieken centraal staan, zoals een professionele bachelor Biotechniek, Gezondheidszorg, Onderwijs… Ook een graduaatsopleiding of een Se-n-se Farmaceutisch technische assistent of Chemische procestechnieken behoren tot de mogelijkheden. Evengoed kan je onmiddellijk aan de slag op de arbeidsmarkt als laboratoruimassistent, labo technische medewerker of procesoperator.

Klik op onderstaande knop om de lessentabel te bekijken.

bottom of page