top of page

BASISZORG EN ONDERSTEUNING

Derde graad arbeidsmarkt – domein Maatschappij en welzijn

Wat?

De studierichting Basiszorg en ondersteuning richt zich op doorstroom naar de arbeidsmarkt. Je leert competenties die belangrijk zijn bij het uitvoeren van ondersteunende, logistieke en huishoudelijk taken, zorgen voor het dagelijks onderhoud, de schoonmaak, het maaltijdgebeuren en onderhoud van het linnen. Daar bovenop komen er ook heel wat basiscompetenties uit kinderzorg en bejaardenzorg aan bod.

 

Iets voor jou?

Zorg je graag voor anderen, en word je blij van mensen helpen? Ben je creatief, empathisch en sociaal voelend?  Zie je je later wel werken in een kinderdagverblijf, in een rusthuis of in de thuiszorg? Ga je graag praktisch aan de slag tijdens je stages? Dan is Basiszorg en ondersteuning een studierichting naar jouw hart!​

 

Wat na het zesde jaar?

In de arbeidsgerichte finaliteit heb je de keuze om je verder te kwalificeren in je veld of om te starten op de arbeidsmarkt.

 

Je wil gaan werken

Je kan onder andere aan de slag als logistieke ondersteuner in de zorg of als huishoudhulp in de zorg. Je behaalde namelijk deze beroepskwalificaties!

 

Je wil verder studeren.

Er zijn verschillende mogelijkheden:

  • Se-n-Se (7e jaar) in kinderzorg of bejaardenzorg (Vervolgrichtingen Atheneum GO! Geel)

  • Graduaatsopleidingen

  • Se-n-Se voorbereiding hoger onderwijs (Indien je slaagt, heb je toegang tot bacheloropleidingen)

Klik op onderstaande knop om de lessentabel te bekijken.

bottom of page