top of page

MAATSCHAPPIJ EN WELZIJN

Tweede graad dubbele finaliteit - domein Maatschappij en welzijn

Wat?

Binnen Maatschappij en Welzijn ligt de focus op mens en samenleving. In deze studierichting verwelkomen we leerlingen die vanuit een theoretische benadering kijken naar mens en samenleving en naar zorgverlening en begeleiding.

In de lessen opvoedkunde en toegepaste psychologie leer je over de ontwikkeling van de mens en het omgaan met de verschillende doelgroepen. In het vak voeding en indirecte zorg ligt de focus op gezondheidsbevordering en het uitvoeren van huishoudelijke taken binnen de gezinscontext. In de lessen toegepaste biologie kom je meer te weten over waarneming en beweging. Zo heb je een goede basis als je wil gaan verder studeren in een richting waar mens en samenleving centraal staan, maar je kan ook direct aan de slag op de arbeidsmarkt.

 

Iets voor jou?

Ben je geboeid door het gedrag van mensen? Ben je gefascineerd door de groei van kind tot volwassene, en de invloed die opvoeding heeft op dit groeiproces? Vind je een gezonde levensstijl belangrijk, en wil je anderen daarin begeleiden? Dan is Maatschappij en Welzijn echt een geknipte studierichting voor jou!

Wat in de derde graad?

Maatschappij en Welzijn uit de tweede graad sluit aan op volgende studierichtingen in de derde graad:

  • Opvoeding en begeleiding (vervolgrichting Atheneum GO! Geel)

  • Gezondheidszorg

Klik voor meer informatie en lessentabel op onderstaande knop.

bottom of page