top of page

INDUSTRIËLE ELEKTRICTEIT

7e jaar

Wat?

Geslaagden in het zesde jaar Elektrische Installaties kunnen naar een zevende jaar Industriële elektriciteit.

Deze specialisatie wordt ingericht om je de mogelijkheid te geven niet alleen het diploma van secundair onderwijs te behalen, maar je verder te bekwamen in de industriële elektriciteit en elektronica.
Via deze praktijkgerichte opleiding krijg je inzicht in industriële automatiseringssystemen met de bedoeling ze te kunnen herstellen.
Je specialiseert je in onderhoud, montage en herstelling van enerzijds liften, deuren, roltrappen (mechanica, informatica, pneumatica, hydraulica); anderzijds in de energiedistributie, aandrijf- en hoogspanningstechniek.
Via concrete realisaties, projecten en stages verhoog je je kennis van elektronische sturings- en automatisatietechnieken.
Je leert kwaliteitsvol werk leveren met oog voor veiligheid, gezondheid en milieu.

Iets voor jou?

Heb je interesse in technologie en in het bijzonder in residentiële, tertiaire en industriële elektrische toepassingen? In deze studierichting werk je niet alleen met je hoofd, maar ga je ook aan de slag met technische realisaties. Je maakt kennis met verschillende materialen, gereedschappen en technieken. Je ontwerpt en realiseert constructies en installaties, al dan niet met behulp van ICT.

Klik op onderstaande knop om meer informatie en de lessentabel te bekijken.

bottom of page